Flyg till Kap Verde

Det är förståeligt att många väljer att resa till Kap Verde i och med den skinande solen, det turkosblåa vattnet och de långa vackra stränderna. Åker man hit kan man räkna med att man kan få det lugnt med många långa dagar i solen. Hit är även perfekt för vindsurfare som vill ha höga vågor, dykare som vill upptäcka vrak, vandrare som vill bestiga de höga bergen och se den vackra naturen med all sin växtlighet och även de som vill beskåda fåglar att åka.

Sök flygresor till Kap Verde

Väljer man att boka en reguljärresa kan man själv välja exakt det som passar dig själv. Man bokar själva flygstolen till resmålet och kan sedan själv anpassa hur länge man vill vara borta. Sedan kan man själv välja vilket boende man vill ha. De allra flesta hotellen ligger på ön Boa Vista och Sal. Men det finns även en del mindre hotell på de andra öarna. På ön Fogo kan man exempelvis få bo bland lokalbefolkningen i kratern till den aktiva vulkanen. Man kan även hyra lägenhet eller hus på Kap Verde. Vilket är ett väldigt bra alternativ om man vill kunna rå om sig själv på ett annat sätt än om man bor på hotell.

flygplan

Om man ska flyga reguljärt är det snabbaste sättet med flygbolaget Tap Air Portugal som går via Lissabon och har dagliga flyg till Kap Verde. Det går även att hitta flygstolar genom Vings sista minuten resor. De allra flesta flyg anländer till Kap Verdes internationella flygplats Amilcar Cabral som ligger på ön Sal. Även Boa Vista, Sao Vicente och Praia har flygplatser med internationella flygningar. Åker du från Stockholm och Göteborg kan du åka till öarna Sal, Boa Vista, Praia, Sao Vicente. Sao Filipe Sao Nicolau och Maio. Vid alla av destinationerna måste du först mellanlanda i Lissabon och vid några av destinationerna måste du dessutom mellanlanda på någon av öarnas flygplatser för att sedan åka vidare inrikes. Det går även att hitta flyg till Kap Verde om du bokar genom Lowcoastholidays.

Om man flyger med det lokala flygbolaget TACV kan man öluffa i 21 dagar med Cap Verde Airpass. TACV är en lokal flygtrafiktjänst mellan de olika öarna. Flyget som tar dig till den ö du vill tar mindre än en timme. Men tänk på att inte ta flygturer för nära hemresan i och med att förseningar är väldigt vanligt. De tider som står på biljetten stämmer inte alltid. Om man fastnar på en ö har man rätt till hotellersättning. Vill man åka färja mellan öarna är det företaget Moura Company och STM Line som ordnar färj- och katamarantjänster. Men även dessa båtar går lite när de känner för det. Det går alltså inte riktigt att lita på tiderna, så ta inte båtarna om du har tider att passa.

Utanför terminalerna kan man lätt få tag på en taxi. Här finns både privata och delade taxibilar ”alugueras”. De flesta alugueras är lastbilar eller stora skåpbilar/bussar som åker till mindre städer och resmål ute på landet. Dessa bussar följer inga fasta tidtabeller vilket gör att resan kan ta längre tid. Det tutar och plockar upp passagerare lite överallt. Tar man bussar med mycket folk kommer man iväg snabbare eftersom att de inte kör förrän de är helt fyllda. Det finns även biluthyrningsfirmor här men det kan bli ganska dyrt att hyra bil här. Sedan är vägarna på öarna ganska dåliga och i och med det är det viktigt att man väljer fyrhjulsdrivna bilar om man ändå vill hyra bil.