Hotell Belorizonte

Finns hos

Hotell Belorizonte ligger vid den vita sandstranden i Staden Santa Maria. Det är ett familjevänligt hotell som har tre poolområden. Du kan lätt gå till stranden om du vill vara där eller välja en plats av alla solstolar vid poolen om du hellre vill göra det. Man kan även ta sig en skön långpromenad på den fina strandpromenaden som löper utmed stranden. Strandpromenaden ligger alldeles vid hotellet. Det är ungefär 400 m till staden Santa Maria där man hittar restauranger, barer, cafeér och små butiker.

Vid en av de tre poolområdena finns det en nedsänkt bar i poolen. Här kan man sitta och lyssna på kapverdiansk musik. Man har även tänkt på barnfamiljerna och ordnat ett separat område där det finns två barnpooler. Här finns också lekplatser för de små. Vill man vara vid stranden så är partiet utanför hotellet ett av öns bästa. Stränderna på den södra delen av ön är inte lika blåsiga som de som ligger på den västra och östra delen. Ju närmare staden Santa Maria man väljer att bada desto lugnare vatten kan man finna.

Hotellet är byggt 1986 och blev renoverad 2006. Man kan välja mellan att bo i dubbelrum på 19 m2 i huvudbyggnaden eller att bo i bungalows. Bungalowens rum skiljer sig från varandra där vissa är färgstarka och andra är mer stilrena med högra standard. Rummen har luftkonditionering och tv med sattelitkanaler. Det kan finnas vanliga 90 sängar eller dubbelsängar på rummen. I toaletten finns det antingen dusch eller badkar.

På hotellområdet finns det restauranger, barer och café. I restauranger kan man både få a la carte och buffé. Man kan få All Inclusive på detta hotellet. Några kvällar i veckan anordnar hotellet underhållning för sina gäster. Även dagtid anordnas det en del aktiviteter så som exempelvis aerobics och fotboll. Det finns även en tennisbana på området.

Man kan boka till en transfer för att komma från flygplatsen till hotellet. Det tar ungefär 20 minuter att åka med transfern. Men man bör ändå räkna med lite längre tid i och med att de stannar och släpper av passagerare till andra hotell på vägen.