Smartline Crioula Hotel

Finns hos

Smartline Crioula är ett hotell som ligger ungefär 1,4 km utanför staden Santa Maria. Hotellet ligger direkt på stranden så du behöver inte ta dig så långt för att få se havet. Hotellet är byggt 2000 och man renoverar hotellet hela tiden efter hand som det behövs. Det finns 20 olika byggnader där huvudbyggnaden är i två våningar. Hotellet har 244 rum varav 60 av dessa rum är i bungalows delen.

Hotellet har ett stort poolområde med en saltvattenpool på 600 m2 som har en grundare del för barnen. Runt poolområdet ligger stenplattor och sand. Fina palmer växer också här och där vid poolen. Det finns även en poolbar och solstolar för hotellets gäster. Väljer man att vara vid havet istället för vid poolen erbjuder hotellet sina gäster gratis solstolar och solskydd. Sanden vid stranden är finkorning och gyllene. Stranden på den södra sidan är mycket lugnare, det blåser inte lika mycket som på den västra och östra sidan. Men vågorna kan ändå vara ganska höga emellanåt.

I huvudbyggnaden finns det dubbelrum med olika rumtyper där man kan bo från två till fyra personer. I fyrabäddsrummen är det beräknat att man kan vara två vuxna och två barn. Dubbelrummen i huvudbyggnaden har balkonger och terrasser mot trädgården eller poolområdet. Bungalowen är utplacerade runt hotellområdet och det är fem rum i varje bungalow. Rummen här är 25 m2 och är för två till tre personer. Bungalowen har terrasser ut mot trädgården eller mot poolområdet beroende på hur de är placerade. På rummen finns tv med satelit, kassafack och kylskåp. Rummen har toaletter med antingen badkar eller dusch. Wifi går att använda gratis vid hotellets reception men om man ska använda internet på hotellområdet måste man betala en avgift.

På hotellet finns en bufférestaurang där du äter frukost, lunch och middag. Det finns även en a la carte restaurang där man måste boka bord. Hotellet är en all inclusive restaurang där enkel all inclusive ingår. Det betyder att mat och dryck och att vissa aktiviteter ingår i priset. När man äter lunch och middag ingår vatten, läsk, lokalt öl och vin. I baren och i poolbaren ingår vatten, läsk, lokalt öl och vin och den lokala drycken grouge. Det ingår även kaffe, te, kakor, snacks och glass från en glassvagn. Vill man äta i a la carten betalar man ett extra tillägg. Den dagen man ska resa hem gäller all inclusive fram till kl 12.00.

En kväll i veckan anordnar hotellet en Kap Verde-kväll då det är middag, dans och show. Detta ingår i all inclusive. Även på dagtid anordnas det olika aktiviteter så som vattengympa, dans, boccia, volleyboll. m.m. På hotellet finns det även souvenirbutik med badkläder, skönhetssalong, gym, tennisbana, bordtennis.
Man kan boka till en transfer för att komma från flygplatsen till hotellet. Det tar ungefär 20 minuter att åka med transfern. Men man bör ändå räkna med lite längre tid i och med att de stannar och släpper av passagerare till andra hotell på vägen.