Hotell Dunas de Sal

Finns hos och

I utkanten av Santa Maria ligger det lugna hotellet Dunas de Sal. Detta är ett hotell som passar bäst för vuxna som reser utan barn. Men det finns heller ingen garanti för att det ska vara ett banfritt hotell. Arkitekten Guilherme Paris Couto ritade hotellet i en minimalistisk stil. Hotellet byggdes år 2005 och renoveras hela tiden efter hand. Huset är uppbyggd på två våningar och har 49 rum.

Poolområdet är omgärdat av stenplattor och gräsmatta. Runt omkring växer även palmer som ger en naturlig och skön skugga i det varma klimatet som råder här på Kap Verde. Poolen är ca 200 m2 och en del av poolen är lite lägre för att kunna passa barn. Runt poolen är många solstolar utplacerade för att du ska ha en skön plats att sitta på. Här finns även en hotellbar med stolar och bord utplacerade.

Gästerna till hotellet får gratis solstolar och parasoller vid stranden. Till stranden är det endast 400 meter från hotellet. På den långa och breda stranden ligger finkornig och gyllene sand och blänker. Det kan gå ganska höga vågor vid vattnet och ju närmare själva centrum du badar desto lugnare blir vattnet. På den södra sidan är vattnet lugnare och på den östra och västra sidan är det perfekt för kitesurfare.

Man kan välja mellan två rumstyper, antingen dubbelrum där 2-3 personer får plats där en av personerna är ett barn eller dubbelrum superior som är för 2 personer. Rummen är ungefär 27 m2 stora och minimalistiskt inredda. Dubbelrummen är uppbyggda med delade terrasser i markplan eller balkonger i loftgång på andra våningen. Vissa av rummen ligger ut mot poolområdet och andra ligger in mot trädgården. Dubbelrum Superior är belägna på andra våningen och de har 12 m2 stor privat terrass med två solsängar. Dessa ligger mot poolområdet. I vissa av rummen finns det enkelsängar och i några finns det dubbelsäng med queensize. I rummen på markplan finns det duschar inne i toaletterna och de rummen som ligger på andra våningen har antingen badkar eller dusch. Det finns luftkonditionering och tv med satellit på rummen.

Hotellet har en egen restaurang som serverar a la carte mat och buffe. Det finns även en kombinerad bar och poolbar som man kan sitta vid. Frukostbuffe ingår och man kan även betala för att få halvpension. I halvpensionen ingår frukostbuffe och en middag från menyn. Denna middag är uppbyggd på tre rätter, en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt som finns på en daglig meny. Man kan även köpa till en helpension och då ingår alla måltider. Vid jul och nyår ingår det en festlig meny.

Är man vid restaurangen eller baren får man gratis WiFi, men i rummen och andra delar av hotellet får man betala en avgift. Det finns även en dator med internet i receptionen och den kostar pengar att använda.

Man kan köpa till transfer från flygplatsen till hotellet. Det tar ca 20 minuter att åka med transfern från flygplatsen till hotellet. Transfern stannar även på vägen och släpper av andra hotellgäster så det kan ändå ta lite längre tid att ta sig fram.

Hotellet anordnar även vissa kvällar i veckan underhållning med exempelvis livemusik. Det finns även ett litet träningsrum och massagerum för den som vill detta. Ett dykcenter finns också på hotellet och man kan få möjlighet att prova på att dyka i poolen.