Hotel Spinguera Ecolodge


Hotel Spinguera Ecolodge ligger i öknen i hjärtat av naturparken del Norte. Det är en helt unik upplevelse att komma till detta hotell. Man finner ett helt orört landskap med en magisk unik atmosfär. Här har man verkligen tid och tillfälle att uppleva sina egna känslor. Enkelheten är det lyxiga och tystnaden bryts endast av vindens vinande och havets brusande.

Detta har varit en bosättning för fiskare och bönder men som har övergivits och varsamt renoverats för att åter få liv. Projektet för detta Bed & Breakfast föddes av kärleken till landet och dess invånare. Här arbetas med förnybar energi och de har förbundit sig till att jobba med ekosystem och biologisk mångfald allt med åtanken om respekt för naturen. Hotellet är helt integrerat i landskapet och det sker ingen miljöpåverkan. Det sker ett samarbete med de lokala fiskarna.

Den lokala leende personalen visar dig till rummet med den vackra utsikten över havet. I och med att el och vatten är värdefulla tillgångar och hotellet använder sig av förnybar energi kan man inte finna detta i rummen: Det är inte tillåtet med minibar, hifi, luftkonditionering eller hårtork på rummen. Det finns tio rum och två lägenheter med kök. Alla rummen har havsutsikt, stora och ljusa badrum och sängarna har myggnät. Vissa av rummen har även ett litet terrassområde direkt utanför rummet. Det elektriska systemet på hotellet drivs till 70 % av solcellsanläggning och varmvattnet produceras av solpaneler.

I hotellets restaurang Ca Cabra serveras naturliga ingredienser och medelhavssmaker. Frukostbuffén består av en kontinental frukost med frukter, youghurt, kex, kakor och hemlagade sylter. Alla produkter levereras så lokalt som möjligt. I restaurangen serveras även lunch och middag med både kötträtter och fisk där fisken kommer från de lokala fiskarna. Här kan man även ta sig något gott att dricka i baren.

Hotellet anordnar olika aktiviteter för sina gäster så som exempelvis, promenader, trekking, båtliv, fiske, utflykter, vattenaktiviteter, m.m. Aktiviteterna måste bokas i förväg. Det finns även ett privat strandområde som hör till hotellet. Hotellet har även terrass och solterrass för den som bara vill sitta ner en stund i solen och ta det lugnt.