Vila Verde Resort

Finns hos

Vila Verde resort är med sina fjorton hotellområden ett väldigt stort , familjevänligt hotellanläggning. Hotellet byggdes 2011 och det finns 14 byggnader med 650 lägenheter. Byggnaderna varierar från en våningar till fyra våningar. Wifi finns att få på hotellet mot en avgift.

Lägenheterna är modernt inredda, alltså mycket ljust och luftigt. Här finns tre olika lägenhetstyper, enrumslägenhet, tvårumslägenhet och trerumslägenhet. Enrumslägenheten är 40 m2 och passar för 2-3 personer. Där är sov- och vardagsrummet kombinerat. Tvårumslägenheterna är 50 m2 och passar för 2-4 personer. Lägenheten har sovrum och vardagsrum. Trerumslägenheterna är 95 m2 och passar för 4-6 personer. Här finns två sovrum ett vardagsrum och två badrum. I vissa av lägenheterna finns det enkelsängar och i vissa finns det queen size sängar. Det finns även extrabädd i en bäddbar soffa. I alla lägenheter finns det även tvättmaskin. I enrumslägenheterna finns det kokplattor med två plattor och i de andra finns det fyra plattor. Det finns enkel köksutrustning i lägenheterna. Det finns kylskåp, mikrovågsugn, brödrost, vattenkokare, strykjärn, tv med satellitkanaler och dvd-spelare. Det finns även luftkonditionering. Toaletterna är utrustade med antingen dusch eller badkar.

Varje område på hotellanläggningen har sin egen pool och de är 50 m2 stora. Alltså finns det 14 pooler på anläggningen och 14 barnpooler. Det finns även poolbar och solstolar vid poolerna. Vill du inte ligga vid poolen utan istället ha sand och hav så får du gå ca 1,1 km eller ta hotellets buss som trafikerar sträckan. Stränderna som ligger på den södra delen är lugnare än de på den västra och östra sidan. Men det kan ändå vara ganska höga vågor vid stranden. Stranden är lång och bred med en finkornig och gyllene sand. Man måste betala för att låna en solstol och solskydd på stranden.

Hotellet har även buffe och a la carte restaurang om man inte vill laga sin egen mat i lägenheterna utan vill sitta och njuta istället. Det finns även barer och poolbarer i området. Hotellet anordnar även underhållning med levande musik flera kvällar i veckan. Det anordnas även danskurser av hotellets värdar. Barnen kan gå med i den populära barnklubben om de vill. Det finns även en minimarket och bankomat på hotellet.

Flera gånger per dag går hotellets egna buss mellan hotellet, stranden och Santa Maria. Kvällstid går bussen direkt till Santa Maria. Det kostar ingenting att åka med denna buss.

Man kan boka en transfer som tar dig från flygplatsen till hotellet. Det ska ta ungefär 20 minuter att åka med transfern, men tiden kan variera mycket beroende på att den stannar på vägen och släpper av passagerare som ska till andra hotell.